Basketbalstimuleringsproject in Antwerpse scholen

In opdracht van Buurtsport Antwerpen organiseert de vzw Sport en Muziek het basketbalstimuleringsproject. Het doel van dat project: maatschappelijk kwetsbare jongeren van diverse achtergronden en nationaliteiten dezelfde kansen bieden als andere jongeren.

 

Momenteel vindt het basketbalstimuleringsproject plaats op zes basisscholen in de aandachtswijken Borgerhout, Deurne, Hoboken en Antwerpen Noord. Meisjes en jongens in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar trainen één keer per week en spelen in een scholencompetitie van 12 teams die strijden om het Buurtsportkampioenschap van Antwerpen.

 

 

Vanuit het basketbalstimuleringsproject is het de bedoeling de kinderen die verder willen basketten te laten doorstromen naar een basketclub. In samenwerking met Buurtsport Antwerpen worden deze kinderen individueel begeleid.

 

Heel recent leiden wij, in samenwerking met Buurtsport Antwerpen, ook buursportmonitoren mee op. Zo helpt de Wolf Pack Basketball Academy mee aan de optimale begeleiding van jongeren uit aandachtswijken.