Internationale tornooien

 

De Wolf Pack Basketball Academy neemt jaarlijks deel aan internationale tornooien. Spelers van de personal coaching, samen met spelers uit Nederland, Duitsland en Luxemburg, krijgen de kans om tegen ‘overlevingsculturen’ te spelen. Daarin worden ze speltechnisch en tactisch getest, maar leren ze vooral hun mentale weerbaarheid te verhogen. Door deze reizen krijgen spelers de kans zich te meten op sportief vlak met jongeren uit culturen waar basketbal meer is dan alleen een spel maar een manier van overleven.

 


Tornooien waaraan de Wolf Pack Basketball Academy in de voorbije jaren heeft deelgenomen:

·         Boston (2006)

·         Barcelona (2008)

·         Reebok Big Time Tornooi in Las Vegas (2007 en 2008)

·         Double Pump tornooi in Los Angeles. (2008)

·         Pump and Run tornooi in Minneapolis (2010) 

 

De laatste jaren zijn wij telkens het enige Europese team dat aan deze officiële NCAA-tornooien deelneemt.

 

In Las Vegas waren we het eerste buitenlandse team dat de eerste ronde overleefde. De wedstrijd in de tweede ronde tegen de New York Panthers werd uitgezonden door een Californisch tv-station. Op dit tornooi speelden Derrick Rose (Chicago Bulls) en Kevin Love (Minnesota Timberwolves) tegen elkaar in een zinderende finale, bijgewoond door 3000 toeschouwers.

 

Wat staat er dit jaar op het programma?

 

·        Joy of the Game in Chicago (NCAA-tornooi met 180 deelnemende teams uit de VS)

·        Pump and Run tornooi in Minnesota. Bij dit officiele NCAA-tornooi, met Magic Johnson als voorzitter, zijn wij als enige Europese team te gast.Klik hier voor meer info:
http://www.joyofthegame.com
http://www.minnesotapumpnrun.com